Klub kuhara Hrvatske
Ciljevi i
razvitak
Udruga je osnovana u cilju očuvanja i unapređenja Hrvatskog gospodarstva turizma-ugostiteljstva, očuvanja autohtonosti hrvatske i dalmatinske kuhinjske baštine kroz javni i društevni život zajednice.
Osnovni ciljevi Kluba su razvoj organiziranih oblika okupljanja kuhara i stvaranja uvjeta za razvitak kulinarske struke u Republici Hrvatskoj. Da bi ih ostvario Klub je osnovao Kulinarsku Akademiju kao poseban oblik stručnog usavršavanja kuhara i slastičara, organizira manifestacije, seminare, sudjeluje na kulinarskim događanjima u zemlji i inozemstvu, pokreće akcije istraživanja i vrednovanja hrvatske kulinarske baštine itd.
Udruga i
njeni članovi
Udruga je osnovana od strane Profesionalnih kuhara (šefova kuhinja), koji su prvenstveno zaljubljenici u svoj posao i profesiju kojoj su odani, te predali i dali svu svoju ljubav za kuharstvo i sve ostalo što se veže uz gastronomiju.
Klub Kuhara Hrvatske kroz višegodišnje djelovanje uvažena institucija prepoznata od brojnih partnera, pa tako njegov rad podupire Ministarstvo Turizma.