img
Edukacija za

kuhare i konobare

OSPOSOBLJAVANJE KUHARA I KONOBARA ZA RAD NA JAHTAMA, JEDRILICAMA I TURISTIČKIM BRODOVIMA

U suradnji s Ministarstvom Turizma, U Ožujku u terminu od 28.03-02.04.2021. održava se trening za kuhare i konobare u trajanju od 5 radnih dana. 7-dnevni jelovnik, način posluživanja, recepture i normativi.

Prema novim trendovima i očekivanjima gostiju, dostupnost namirnica, novitete u ponudama dobavljača, te uvažavajući specifičnosti uvjeta brodske kuhinje, pripremili smo edukaciju koja donosi posebna znanja i vještine:

Kuhari
  • Kreiranje tjednih jelovnika koji objedinjuju pripremu složenih jela (gastronomska pravila)
  • Priprema jela po posebnim ( FOOD ALLERGY ) zahtjevima gostiju (izrada Food Allergy liste)
  • HACCP, kvaliteta i sigurnost hrane
  • Sustav nabave za brodsku kuhinju
  • Priprema za rad
  • Doručak (priprema i serviranje jela za doručak )
  • Priprema jela s jelovnika
  • Organizacija rada

Konobari teorijski dio odgovornost služenja alkoholnih pića:
  • Cocktails (kratka povijest, podjela koktela, najvažniji svjetski kokteli, priprema i serviranje)
  • Vino (povijest vinove loze, sorte, najvažnije vinske regije (europske, vina novog svijeta i hrvatske vinske regije), vinski podrumi njegovo vođenje, sastavljanje vinske karte, posluživanje vina.
  • Pivo (povijest piva, babilon, egipat, najvažnije pivske regije, vrste piva, način serviranja, pivska pjena).

Konobari praktični dio :
  • Način postave stola (razni načini i standardi)
  • Način posluživanja (razni načini i standardi)
  • Priprema i serviranje koktela
  • Posluživanje i kušanje vina i pjenušaca
  • Način serviranja i degustacija piva
Program treninga
Radne materijale
Namirnice
Opremu
Zaštitnu odjeću
Ručak
Subvencirana edukacija
Mentor
Zaštitne maske
Grupa do 8 ljudi

Lokacija: Put skalica 19, 21000 Split
Trening edukacija se može organizirati i u Zagrebu

Cijena edukacije

Studenti (do 20 god)
1000.00
Odrasli (+20 god)
2000.00

*(edukacija je subvencirana od strane MINT-a )

Za prijavu pošaljite nam na e-mail: chefsclubcroatia@gmail.com Ime prezime, jeste li kuhar ili konoba i broj mobitela. Za detalje ćemo Vas obavijestiti na mail, telefonski, kao i preko društvenih mreža.